A karácsonyfa kálváriája…

Kicsit már lehet elkésett a történetem, de talán a következő karácsonyra jól jönnek majd a tanácsok.

Ebben az évben először jutottunk el odáig párommal, hogy nem bontottuk le a karácsonykánkat már ünnepek után, hanem megvártuk  hagyományosan és szokásokhoz híven a Vízkeresztet, vagyis január 6-át. Sőt még rá is húztunk egy napot, mert idő hiányában csak tegnap, január 7-én volt időnk lebontani a szegény kis fát.

Kertes házban lakók révén ragaszkodtunk ahhoz, hogy töves fenyőt vásároljunk. Gondos válogatás előzte meg a dolgot, szép formás legyen, aránylag magas is…bár eddig még egy fenyő sem élte túl a szobából a kertbe való átállást. / azt mondják, hogy minél magasabb annál kevesebb az esély rá, de hátha mi bebizonyítjuk a lehetetlent. Csak van esély rá, ha a tövével együtt veszik ki a földből, nem??????? /

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy idén sem fogja megélni a következő karácsonyt, hiszen tegnap , mint már említettem kiültettük a fát az udvarra. Szép volt az idő, nem is mondott rosszat, akkor hajrá, nem lesz olyan rossz annak a kis fácskának kint.

Erre reggel kinézek az ablakon, a fa a hó alatt szomorkodik… Na szép, kellett nekünk kivárni a régóta vágyott havazásig. Én örülök, a család is, bár a fa már annyira nem hiszem.

Nézzük meg mennyi esélye van a  túlélésre:

A SZOBÁBAN TARTOTT GYÖKERES FENYŐ ARANYSZABÁLYAI:

– 1 m magas körüli fa földlabdája legalább 35-40 cm átmérőjű legyen. A magasság növekedésével egyértelműen növekedjen a  gyökérzet átmérője is.

-Szobában is öntözni kell, egy kis pohár víz elegendő neki.

-Legfeljebb 3-4 napig maradjon csak a fűtött helyiségben, vagyis a szobában.

-Sőt van ahol azt írják, hogy vigyük ki a levegőre de csak márciusban! ültessük a  végleges helyére, addig védjük a fagytól és a kiszáradástól.

Szól….szegény fácskánk túlélési esélyei nagyon csekélyek….Bár gondosan figyeltünk a nagy gyökérzetre, és öntöztük is, de a fa legalább 2 hetet lakásban volt, és tegnap óta pedig a kültetett, végleges helyén figyel, a hó alatt.

Szóval..ha minden következtetést levonok, lehet hogy mégis jobba  vágott fenyő? De ahhoz nem lenne szívem, így legalább az esélyt megadjuk a fácskának.

A fenyő kivitelével a lakást pedig fel kellett éleszteni a téli álmából. A fenyő ki, a díszek le, az égősor dobozba került. Most már vágynánk egy kis napfényre, virágokra, csivitelő madarakra. Erre mondják azt, hogy az embernek sosem jó az ami éppen van.

Most már várhatjuk a farsangot, tavaszt, húsvétot. Kinek melyik a szimpatikusabb?

Sőt, íme a legjobb, leghasznosabb megoldás:

Reklámok

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s