Richelle Mead: Vámpírakadémia

“A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.”

 

 

Tudom, már a sorozatokkal elkívántok a fenébe, de ez van, rájuk vagyok kattanva újabban. Mostanában egyébként is nagy divat a vámpírosdi, gondoltam nem hagyom ki a szórásból. Twilight-kritikát tőlem egyébként sem fogtok olvasni, mert még a végén megutáltok.
Mi is van ebben a könyvben? Hát… minden, ami mostanában kell a népnek. Tinédzserek, vámpírok, jó pasik és akció. No meg persze balhé, hiszen egy akadémián játszódik a sztori.
Szóval Rózi. Rose egy szemtelenül jó csaj, lehet rá irigykedni, pláne, hogy még kemény is, meg vagány és sok srác fejét elcsavarja. Bizony, lehet rá féltékenykedni és természetesen ő a főhősünk. Rose egy dampyr, ami annyit takar eme csodás műremekben, hogy a nyifi-nyafi vámpírok testőre. Egész konkrétan elvileg majd a legjobb barátnőjéé lesz, mivel kialakult közöttük egy „kötődés”, Rose belelát Vaszilisza fejébe. És ez marha nagy szám arrafelé, igazából csak ezért nem rúgják ki a suliból(rossz kislány a kicsi Rose).
Lissa, Rose barátosnéja mora. A morák azok a vámpírok, akiknek mindenki kinyalja a hátsóját. A „nemesek”. Az ő testőreik a dampyrok. Na de ott tartottam, hogy Lissa. Bevallom nektek, én őt annyira nem csipázom. Egy határozatlan is dedós. Sose tudja mit csináljon és amit csinál, marhára nem tudja, hogy minek.
Na de nem csigázlak titeket, a legjobb pasit nem hagyhatom ki. Ő Dimitrij, szintén dampry, Rose-t korrepetálja(mindjárt elmondom miért) és állati dögös. Rózi is odavan érte. Hát meg tudom érteni. (nyálfolyás).
Szóval! A sztori kábé annyi, hogy Rose és Lissa lelépnek az akadémiáról. Onnan viszont nem olyan egyszerű elszökni. Aztán Dimitrij, meg a bandája megtalálják őket és visszaráncigálják őket. Persze Lissát nem merik piszkálni, mert ő nagy ember. Viszont Rose-t ki akarják rúgni. Nagy könyörgések árán végülis bent marad, de mivel le vannak maradva a lányok, ezért kell Dimitrij bácsinak korrepetálást tartania, miközben Rózi kicsikét belezúg. Na már most az van, hogy Lissa kicsit nagyon ász a gyógyításban, a nagybátyja meg nagyon beteg. De a drága jó bácsi nem csak beteg, de még szemét is, ezért elrabolja Lissát. Ami vicces, mert ehhez el kell altatni Rose és Dim figyelmét, amit oly módon old meg, hogy egymásra gerjeszti őket. Fincsi kis jelenetek. De hát ők a hősök, akik természetesen erre rádöbbennek. És megmentik a kiscsajt. És happy end.
Szóval ez így önmagában kábé ennyi és a sorozat többi része meg ugyebár ezt folytatja, bár igazából azokat még nem olvastam, mert nem jutottam el odáig. Őszintén szólva nem vagyok oda különösebben a sorozatokért, mert se könyvben, se filmben nincs türelmem várni, meg aztán csomószor elfeledkezem róla, de ez egész jó. Annak ellenére, hogy (elcsépelt) vámpírokkal teli és sorozat, tényleg jó. Én egy éjszaka alatt kivégeztem, nem bírtam letenni. 🙂

Reklámok

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s