Szépség és a szörnyeteg: a 300.

Valószínűleg soha többé nem leszek képes elfogulatlanul írni a Budapesti Operettszínház produkcióiról,főleg a Szépség és a szörnyeteg 300. előadása után. Biztos voltam benne, hogy ott a helyem,hiszen az ilyen kerek fordulók mindig fontosak és persze mások, mint a többi előadás.

Azt hiszem pont ezen apropó miatt felesleges belekezdenem a történet taglalásába és inkább rögtön rátérek arra, ami az álló vastaps után történt.

A szörnyeteg Homonnay Zsolttá válása után a direktor, Kerényi Miklós Gábor lépett a művészek közé és elmesélte miként lett a Disney rajzfilmből musical Magyarországon. A történet maga is felér egy Disney rajzfilmmel: a magyar színházigazgató repülőre ül, és elmegy a Walt Disney stúdiójába és előadja ötletét, ám a háromtagú, kissé vaskalapos tárgyalófél nemet mond. Egy messze földön híres Disney rajzfilmet mégse adhatnak egy picike ország színházának átdolgozására. 3 hónap elteltével fax érkezik a Nagymező utcába: a Disney képviselője titokban két Operettszínházi előadást, például a Mozartot, ami lássuk be világszinten az egyik legjobban sikerült változata Michael Kunze musicaljének, és láss csodát, miénk jog, az Operettszínház világelsőként dolgozhatja át a Disney-klasszikust.

Ezek után óriási munka kezdődött az Operettben: fordítási munkák, a team összeállítása, közös gondolkodás, tervezés. Így jöhetett létre egy olyan magával ragadó, érzelmes és vicces színházi előadás, ahol az elvarázsolt tányérok és tálak a híres Herendi porcelánok textilmásai.

 

Mi sem jelenthet valódibb visszaigazolást a csapat számára, hogy a Disneytől 300 előadásra szóló kizárólagos jogot kapott meg az Operettszínház, hogy német nyelven, német nyelvterületen turnézzon a Szépség és a szörnyeteg.

A hab a 300. előadás tortáján egy nagy meglepetés és kedveskedés volt. A legfontosabb, parádésabb vagy legérzelmesebb dalok erejéig színpadra léptek a 2. szereposztások szereplői, valamint visszatértek korábbi szereplők és higgyétek el, nagyon vicces dolgok kerekednek abból, ha a legszebb szerelmes dalt két szörnyeteg énekli sajátos felfogásban, vagy ha három Lángőr próbálja megnyerni a szép Belle kegyeit.

coming soon,

Agent “V”

Reklámok

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s